8 знаци дека вашиот партнер е емоционално неверен

Постојат два вида на неверство – физичко и емоционално. Второто е поопасно, бидејќи значи продлабочување на врската, секако најчесто се поврзува со физичко неверство. Емотивното неверство може да започне секаде – на работа, меѓу блиски пријатели, хоби и активности, случајни контакти на социјалните мрежи, тајни профили на сајтови за запознавање. Емотивно неверниот партнер е секогаш препознатлив, само треба да бидеме малку повнимателни.
Како да знаете дали партнерот ви е емоционално неверен?

1. Го фаќате измамникот во лага
Различни лаги, вклучително и неверство. Ретко е да го изневерите партнерот и целосно да ги покриете вашите траги. Во одреден момент, измамникот ќе мора да измисли приказна за да ги покрие своите траги, но треба да останете чекор понапред од оваа личност и да ги истражите сите недоследности.

2. Емоционално неверната личност е таинствена за својот телефон
Пристапот до мобилен телефон е еден од најлесните начини да фатите некој како емотивно неверен. Следете повици, разговори. Обрнете внимание и на однесувањето на личноста кога испраќате пораки некому. Дали, на пример, зазема позиција што му дозволува да скрие од вас со кого пишува пораки. Кога разговарате со некого како му е, дали се откажува од повиците итн. Луѓето стануваат многу таинствени само кога имаат што да сокријат.

3. Одеднаш почнува се почесто да спомнува нечие име
Друг класичен случај некој да има емотивна врска со друга личност е тоа што тие често ќе го спомнат тоа. Тој може да ви каже работи за него или да ве праша за оваа личност, така, додека вие зборувате за други работи. Ова е показател дека вашиот партнер или личноста за која чувствувате силни емоции постојано размислува за личноста која го возбудува.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *