Религија

Втор ден Велигден: Христовото станување од мртвите е потврда на сите негови зборови

Велигден, или празникот на Христовото воскресение е дефинитивно најголемиот христијански празник. Страдалната седмица заврши со новиот ден денот на воскресението....

ДЕНЕСКА Е ВОСКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО – ВЕЛИГДЕН: Веста прва ја прими Марија Магдалена и побрза да им јави на апостолите

Велигден, или празникот на Христовото воскресение е дефинитивно најголемиот христијански празник. Страдалната седмица заврши со новиот ден, денот на воскресението....